به گزارش قدس خراسان، عباسعلی خسروی با بیان اینکه شهرستان جغتای مهمترین کریدور یوزپلنگ در خراسان رضوی است، بیان کرد: بعد از ۱۱ سال حضور گونه ارزشمند و چتر یوزپلنگ ایرانی در زیستگاههای شهرستان جغتای، مشاهده، رکورد و ثبت شده است.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست جغتای با اشاره به اینکه شهرستان جغتای یکی از کریدورها و زیستگاههای مهم اینگونه ارزشمند حد فاصل استانهای سمنان و خراسان شمالی است، افزود: زیستگاههای شهرستان جغتای از تنوع جانوری منحصر به فردی برخوردار است و به عنوان زیستگاه مهم گونههای ارزشمند نظیر پلنگ، یوزپلنگ، قوچ و میش وحشی و آهو به شمار میرود.
وی در ادامه از دستگیری یک گروه شکارچی غیرمجاز در این شهرستان با همکاری یگانهای حفاظت محیطزیست شهرستانهای جغتای، جوین و سبزوار خبر داد.
خسروی عنوان کرد: با گشت و پایش مأمورین اجرایی در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست و با توجه به حضور یک گروه شکارچی در مناطق تحت مدیریت و حفاظت مشترک جغتای، جوین و سبزوار در محدوده حوزه جوین موضوع در دستور کار حفاظت محیطزیست جوین و جغتای قرار گرفت.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست جغتای بیان کرد: در همین راستا و به منظور دستگیری و توقیف شکارچیان داخل منطقه یگانهای حفاظت محیطزیست وارد عمل شده که متخلفین با یک دستگاه سواری متواری شدند.
وی افزود: با اقدام به موقع توسط یگانهای حفاظت محیطزیست جوین، جغتای، سبزوار و همکاری و تعامل پرسنل محترم پلیس راهور و پلیس اطلاعات شهرستان سبزوار یک دستگاه خودرو سواری توقیف و از ناحیه متخلفین یک قبضه سلاح شکاری تک لول غیرمجاز متعلق به غیر، یک تیر فشنگ ساچمه زنی، چهار تیر فشنگ چهار پاره غیرمجاز، دو دستگاه چراغ قوه کشف شد.
خسروی بیان کرد: با توجه به داشتن اشتهار به شکار افراد، طی یک نوبت بازرسی از منزل اجزای لاشه یک رأس قوچ وحشی نیز کشف شد.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست جغتای با بیان اینکه در این رابطه سه نفر متخلف شکار و صید دستگیر شدند، خاطرنشان کرد: بعد از تشکیل پرونده تخلف، متهمین با دستور مرجع محترم قضایی تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند.
وی افزود: طبق مصوبه ۴۴۲ شورای عالی حفاظت محیطزیست میزان ضرر و زیان وارده برای شکار یک رأس قوچ و میش وحشی ۲۵۰ میلیون ریال است.خسروی در ادامه
خسروی از دوستداران محیطزیست درخواست کرد در صورت مشاهده تخلفات شکار و صید با سامانه ۱۵۴۰ تماس برقرار کنند.
نظر شما